İsmet Kaptan mah. Şair Eşref Blv. No:6 35210 Konak/ İZMİR.

  P'tesi - C'tesi - Sat 9:00 - 20:00. Pazar KAPALI

  0850 302 43 01​​​​​​​

Almanya Eğitim Vizesi

DIH Almanya Danışmanlık

Almanya Eğitim Vizesi

Almanya'da eğitim almanın size sağlayacağı Avatajlar:

 

Yazıma başlamadan önce Almanya'da eğitim almanın size sağlayacağı katkılardan bahsetmek istiyorum:  Eğer Türk vatandaşı olarak Almanya’da üniversite okuduysanız mezuniyetinizden itibaren 18 ay içinde niteliklerinize göre bir iş bulduğunuz takdirde bu sürenin sonunda Almanya size oturum ve çalışma izni verir. 

Eğer üniversite öğreniminizi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüş sağladıysanız, Almanya’da iş bulabilmek için 6 aylık bir vize almaya hak kazanırsınız. Bu 6 aylık süre içinde eğer yine niteliklerinize uygun bir iş bulursanız ve bu süre içinde geçiminizi sağlayabilecek bir maddi birikiminiz varsa Almanya’da ki Yabancılar Şubesine (Ausländerbehörder) çalışmaya bağlı oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

 

Almanya'da Eğitim Almak için:

Eğer eğitim almak için Almanya’ya gitmek istiyorsanız uzun süreli eğitim vizesi denen bir vize türüne başvurmanız gerekecektir. Eğitim vizesi başvurusu epey ayrıntılı bir süreç olup dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar olacaktır.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Almanya’da eğitim hayatınızı devam ettirmeniz için almanız gereken üç vize  bulunmaktadır. ,

Dil Kursu vizesi,

Aday Öğrenci Vizesi,

Eğitim Vizesi kategorileridir.

 

Dil Kursu vizesi: 

Almanya'da sadece dil ögrenme amaciyla basvuru yapilan vizedir. Bunun icin gerekli iki temel belgeden biri Almanya'dan herhangi bir kurstan alacağınız kurs kayıt belgesi ve kalacağınız süre boyunca maddi giderlerinizi karşılayacağınızı teyit eden bir banka hesabıdır. Bu vize türü 9 ay süre ile geçerli olup, uzatılmaz. 9 ayın sonunda tekrardan dil kursuna devam etmek istediğinizi belirtsenizde kesinlikle uzatılmaz. Fakat istisnai durumlar olabilir Almanya'da bir üniveriste de lisans eğitimi kazanmak gibi.

 

Aday Öğrenci Vizesi: 

Almanya'daki herhangi bir üniversiteden şartlı kabul alarak basvuru yapılan vize türüdür. Şartlı Kabul: Almanya´daki üniversitelere basvuru yapıp bölümle ilgili kriterleri sagladığınıza dair teyit alırsınız. Kabulünüz geçerliliği ise ancak Almanca dil bilgisini sağladığınızda geçerli olmasıdır. Bunu da Almanya da yaklaşık 1 yıl kurs gördükten sonra üniversitelerde DSH veya TestDaF sinavini gecerek sağlamanızdır. 

Bunun için ilk gerekli olan şey, bir Alman üniversitesinden lisans veya yüksek lisans ön kabulü, Almanya'dan bir dil kursu kaydı ve yine maddi teminat gerekmektedir. Bu kabul ile Almanya'ya gelen bireyler, en gec 24 ay içinde hazırlık eğitimlerini tamamlayıp, üniversiteye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde süre sonunda oturum uzatılmaz ve Türkiye'ye geri gönderilirsiniz.

Bir üniversite'ye kayıt yaptırdığınız takdirde 3 veya 6 aylık vize alabilirsiniz ve Almanya ya geldikten sonra birer yıllık oturum izni almaya hak kazanırsınız.

 

Egitim Vizesi: 

Hazırlık eğitiminizi Almanya'da tamamladığınız takdirde ya da Almanya'da ingilizce eğitim veren bir bölüme kabul edildiyseniz eğitim vizesi için başvuru yapabilirsiniz. Tıpkı ögrenci adayi vizesinde olduğu gibi sizde 3 veya 6 aylık giriş vizesi alırsınız ve Almanya'ya geldikten sonra 1 veya 2 yıl geçerli olacak oturum izni alabilirsiniz.

 

 Eğitim Vizesi Başvurusu için gerekenler:

1. Eğitim geçmişiniz

2. Almanya'daki herhangi bir üniversitesinden aldığınız “ şartlı veya ön kabul“.

3. Almanca Bilgisi: Alman devletinin belirlediği kanunlara göre öğrenci adayı vizesi başvurusu için kesinlikle vize basvurusu sırasında belirli bir seviyede almanca bildirisini kanıtlamalıdır. Bunun için A2 ya da B1 düzeyinde Almanca dil belgesine sahip olmalısınız. Lisans eğitimini hiç uzatmadan bitirip direk bir üniversiteden ön kabul alıp başvuru yaparsanız A1 sertifikası ile şansınız %70-80, A2 ile %80-90 ve B1 ile kesin olarak vize alırsınız. Lisans eğitimini en az 1 yıl uzattıysanız bu oranları  uzattığınız yıl başına %10 olarak azaltabilirsiniz.

4. Bloke Hesap, eğitiminizin ilk 10-12 ayı boyunca AB tarafından belirlenen yaşam standartlarını karşılayacak kadar meblağın (alt sınır) bakiye olarak hesabınızda  bulundurulduğunu gösterir bir hesaptır. Genellikle üniversite eğitiminde yaşa bağlı olarak talep edilebilmektedir.

 

5. Motivasyon mektubu, Almanya motivasyon mektubunuza büyük önem vermekte, motivasyonunuz başvurunuzun en önemli unsurlarından biri olarak görülmektedir. Mektubunuzda Almanya’ya gitme niyetiniz, Almanya’da alacağınız eğitimin size yapacağı katkılar ve bu katkıları ne yönde değerlendirmeyi planladığınız gibi konular açıkça belirtilmeli, bir uzman desteğiyle yazılmalıdır.

6. Eğitim Planı; Eğitim icin gittiğinize ikna edebilmek icin başvuru sırasında eğitim planlarınızı da cok iyi açıklamanız gerekir. Bu sebeple kabul edildiğiniz üniversite ve bölüm, üniversitenin bulunduğu şehir hakkında detaylı araştırma mutlaka yapıp eğitim planı içinde ek bilgi vermeniz yararınıza olabilir.

 

DIH Almanya Danışmanlık olarak eğitim hayatına Almanya'da devam etmek isteyen bireylere, ihtiyacına uygun danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Hayaliniz eğitim hayatınıza Almanya'da devam etmek ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

DIH Almanya Danışmanlık


Almanya Eğitim Vizesi

Almanya ekonomisi hızla büyümesine karşın nitelikli personel açığıda hızla büyümektedir. Bu kapsamda çıkarılan göç yasasıyla birlikte Almanya nitelikli personel açığını kapatmayı  hedeflemekte bu doğrultuda üçüncü dünya ülkelerindeki nitelikli personele kapılarını açmaktadır. DIH Almanya Danışmanlık Almanya'da çalışmak, eğitim görmek isteyen bireylere aracı olmakta, kaliteli danışmanlık hizmeti sunmaktadır.


  • Almanya göç yasası
  • Almanya'da iş arama
  • Almanya çalışma izni türleri
  • Almanya Ulusal Vizesi
  • Almanya Oturum izni
  • Almanya Lisansüstü Başvurusu, öğrenci vizesi
  • Diploma Denklik, Mesleki denklik işlemleri ve Mesleklere göre Almanca Dil Kriteri

Geleceğinizi Almanya'da tanzim etmek için bizimle iletişime geçin.

Yurt dışında bir gelecek kurmanıza yardımcı olmak için buradayız. Merak ettiğiniz tüm soruları için iletişim butonuna tıklayarak mesajınızı bırakabilirsiniz.